Forrás: https://pandarte.blog.hu/2019/12/05/varazslatos_keramia_lampasok?fbclid=IwAR3dwAjTrq8NjiXHt7WClVwbEp2IkJeTz9L5__0FTZ_Cpet7p1mpqiW5-Ik

Aki egy kicsit is nyitott a jó értelembe vett spiritualistára, az egyből látja, hogy Váradi Andi lámpáiból árad a nyugalom, a szeretet és egy nagyon pozitív energia! Egyszerűen magával ragadóak, ezért is örülök, hogy bemutathatom Őt és a munkáit itt a blogomon!



Én legszívesebben egyébként terápiásan használnám Andi lámpáit:) Esténként minimum 10 percre mindent lekapcsolnék, csak ezt a lámpát be, és csendben, vagy valamilyen jó kis mantra zenére, ami még mélyebbre tud vinni a belső énünkhöz, meditálnék! És ez is lesz, mert már alig várom, hogy hazahozzam tőle a fenti képen is látható darabot. Az Élet virága mandala lámpáját kértem tőle, mert ez a motívum a teremtés, alkotás és a születés egyik szimbóluma, aminek nagyon nyugodt és harmonikus a kisugárzása...na de térjünk rá Andira:)

" Mindig is kreatív kislányként éltem, már az oviban is rajzkiállításra neveztek az óvónénik és ez így volt a további iskoláim alatt is. Ruhaipart végeztem, majd könnyűipari mérnökként, mint ipari beszállító a minőség irányítási tanszéken az Óbudai egyetemen fejeztem be. A rajz sokáig életem része volt, de valami hiányzott belőle a számomra. "

" Aztán egyszer egy régebbi ismerősöm megemlítette Bertók Évát aki pre-columbian ( Kolumbusz előtti ) agyagtechnikával foglalkozik. Azért ajánlotta nekem őt, mert ismerőseim zöme tudja, hogy gyerekkorom óta a Natív amerikai kultúra teljesen magával ragadt és minden része érdekel, hiszen ők azok akik a mai napig a természettel olyan szoros kapcsolatot tartanak fenn amit sajnos mi “modern” emberek már abszolút nem veszünk figyelembe. Mai napig emlékszem amikor nagyikámmal egyszer a piacra mentünk (én kb 4 éves lehettem) és egy szomszéd néninek csak úgy azt mondogattam teljes határozottsággal, hogy én egy indián vagyok:) Ők persze csak mosolyogtak rajtam. Még én is most:)

Volt szerencsém Arizonába, Sedonába is ellátogatni jó pár éve és ott még jobban megismerhettem a Hopi Indiánok kultúráját  Drunvalo Melchizedek tanfolyamán (is). Hát az valami mesés! "

" Nagyon megfogott az agyaggal való alkotás így nem csak “gyurmázgatni” akartam, hanem megismerni az anyagot még jobban, ami életem része lett, kialakítottam otthon a saját kis műhelyemet. Később felkerestem Somogyi Sándor keramikust aki mai napig tart tanfolyamokat és ő sok mindent elmagyarázott és megmutatott kémiai részen is. Mai napig tartjuk a kapcsolatot, nekem ő egyfajta támasz is. Hisz ha bármiben elakadnék, ő segít!

Tárgyaimban legtöbbször magamat azaz a lelkemet próbálom megformálni, ami bennem van, ami engem képvisel, de mivel szerencsére nagyon sokan keresnek, így igyekszem mások lélek-fényét is megalkotni, hogy ők is átérezhessék az egyedi fények élményét. "

" Jóga termekbe eddig hárman kértek tőlem mandala lámpát, hogy órájukat ennek fényében adhassák elő, ami nekem nagyon megtisztelő. Bárki megkereshet, például volt már két cég logo lámpa rendelésem is, ez szintén nagyon izgalmas és jó munka volt számomra. Szeretek minél különlegesebb és extra ötleteknek vagy kéréseknek eleget tenni, így ezzel is látom, mennyire vagyok “tehetséges” vagy kreatív. Azt szeretném, hogy mindenkinek lehessen egy saját egyedi lámpása, amit ő álmodott meg, így az máshol nem lesz elérhető, így tudhatja, hogy az csak neki tündököl az otthonában. "


" Amikor alkotok, sokszor teljesen kiesek az időzónából, sőt néha ebből a galaxisból is, hiszen annyira megnyugtat és magával visz az alkotás folyamata, hogy ez külön felér egy meditatív terápiával is. Teljesen kiesek ebből a világból és észre sem veszem hogy körülöttem mi van. Ez nem véletlen, hisz az agyag az nem más mint föld. maga, ezáltal pedig leföldelhetem magam hiszen földanyával dolgozhatok a két kezem által!

A legtöbb alkotásom lámpa vagy mécses. Ezek kapcsolós kábellel és izzóval vannak beszerelve, illetve ha valaki úgy kéri akkor ledsorral. Persze mindig van valami új amivel kísérletezem, például színes fények teremtése.. azokat olyankor mindig egyből megmutatom az oldalamon, hogy vajon tetszik e másoknak is. "

" Célom a jövőre nézve egy terápiás tanfolyam létrehozása, főleg gyerekek körében. Szeretném, ha a gyerekek már ovis és iskolás korukban többet foglalkozhatnának kézművességgel amolyan terápiaként is, hogy visszatalálhassanak már ebben a zsenge, ártatlan, őszinte korban ahhoz a természethez ami manapság sajnos elavulttá vált. Nyilván ehhez szeretném ha a nevemet, a Soul-Lights-ot  jobban megismernék, hogy ha hallanak rólam, akkor már jobban be tudjanak azonosítani, hogy ki is vagyok és milyen céllal működöm és miért.

Nagyon sok tanfolyam egyre drágább. Így sok család még manapság sem engedheti meg magának, hogy gyermekét támogathassa hogy tanfolyamokra járhasson a jövője érdekében. Éppen ezért a tervem a jövőre nézve, hogy havi vagy heti rendszerességben egy nagyon méltányos áron, esetleg majd ingyen, az ilyen gyerekeknek az ovijuk vagy iskolájuk által egy tanfolyamot biztosíthassak ehhez. Hiszem hogy a gyerekeket már nagyon kicsi koruktól kell komolyan venni, és odafigyeléssel a természethez elvezetni, hogy valódi értékkel nőjenek fel. És ebben ne az anyagiak korlátozzák őket, hisz azokról nem ők tehetnek. "
Soul - Lights Ceramics